Of je aankomend schooljaar nu voor de eerste keer als directeur gaat beginnen, of al vaker directeur bent geweest: het starten van een nieuwe baan is altijd wel een beetje spannend. Zal het zijn zoals ik het verwacht? Welke uitdagingen ga ik tegenkomen? En ook: hoe zorg ik ervoor dat ik mijn team zo snel mogelijk leer kennen? 

Met die laatste vraag kunnen wij je op weg helpen! We geven je graag 5 tips hoe jij als directeur kan zorgen voor een goede kennismaking met jouw nieuwe collega’s. Zo kan jij een vliegende start maken en het schooljaar goed beginnen. 

Tip 1: Ga wandelen door de buurt van je school

Doe dit één-op-één met elk van je collega’s. Zo leer je elke medewerker individueel kennen en tegelijkertijd de buurt waarin je school staat. Bovendien werkt wandelen goed als je zaken wil bespreken. Je hoeft niet perse vaste topics te hebben, het is om met een collega in gesprek te gaan en te horen wat bij hem of haar top of mind is.  

Tip 2: Ga samen koken

En doe ook samen boodschappen! Verdeel het voor-, hoofd- en nagerecht onder de verschillende teamleden en maak gezamenlijk de gangen klaar. Daarna eet je ’s avonds met zn allen de bereide gerechten op. Gegarandeerd een geslaagde avond! 

Tip 3: Organiseer de guilty-pleasurebingo

Laat elk teamlid vooraf een lijst invullen met (een soort van) guilty pleasures en maak daar enkele bingovellen van. Speel vervolgens het spel door iedereen een rondje door de zaal te laten lopen, en elkaar vragen te stellen als ‘is spaghetti jouw favoriete gerecht?’ Zo nee, dan zoekt het teamlid de volgende speler op. Is  het antwoord ja? Dan mag diegene een kruisje zetten. Zo speel je verder tot alle vragen afgekruisd zijn! 

Best principal ever logo

Tip 4: Maak een team-SWOT

Organiseer een gezamenlijke SWOT-analyse, waarbij je gaat kijken naar de strengths, weaknesses, opportunities en threats van het team in zijn geheel. Waar liggen de sterktes, zwaktes, kansen en bedreigingen? Overleg met elkaar waar je goed in bent of juist niet. Het voordeel van deze aanpak, is dat je gelijk je potentiële uitdagingen als team in kaart kan brengen en aanpakken! 

Tip 5: Speel het spel ‘2 waarheden, 1 leugen’

Ken je dit kennismakingsspel al? Waar de oorsprong van dit spel ligt, weten we niet, maar wel dat het de laatste tijd erg populair is. Hoe het werkt: elk teamlid omschrijft twee waarheden over zichzelf, en één leugen. De rest raadt wat waar is en wat niet. Een goede manier voor teamleden om elkaar op een speelse wijze beter te leren kennen. 

Zo zijn er tal van serieuze en minder serieuze ijsbrekerspelletjes die je kan inzetten: Bezoek een escaperoom. Stel jezelf voor aan de hand van je sleutelbos. Vertel welke superkracht je zou willen en waarom. Enzovoorts. Voor welke vorm je ook kiest, voor alle tips geldt: doe dit zo snel mogelijk! Zie het als je allereerste taak. Wellicht tijdrovend, maar zo belangrijk voor het opbouwen van verbinding, vertrouwen, teamgeest en samenwerking. Alleen gezamenlijk werk je aan een gezonde(re) werkcultuur! 

 Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij jouw nieuwe start als schoolleider dan alleen kennismaken met je team. Hoe stel jij je als leider op? Hoe creëer je draagvlak voor je doelen? Wat ga je uitdragen en op welke manier doe je dat? Hoe benoem en handhaaf je de opgestelde regels? Hoe ga je om met de heersende organisatiecultuur? Genoeg te doen! 

 Weet je niet goed waar te beginnen of kan je op een andere manier wel wat hulp gebruiken bij je start? Wij kunnen je hierbij coachen of begeleiden. Schroom niet en neem daarvoor gerust contact met ons op! We staan voor je klaar. 

Deel via Social media

Lees verder

Filter

BlogConsultSearch

ScoliX’ Candidate Journey

Wat hebben een wereldreis en een nieuwe baan met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Beide avonturen beginnen met een dagdroom en zijn uiteindelijk life changing. Hoe zorg je ervoor dat iemand enthousiast met je mee op reis gaat? Of, specifieker, hoe vind je een kandidaat die voor 100% ja zegt op jouw vacature? Van sollicitant naar duurzame bemiddeling: We nemen je mee in hoe de kandidaatreis, ofwel candidate journey, van ScoliX er van A tot Z uitziet.
BlogConsult

Interne evaluatie Raad van Toezicht

Doet u als Raad van Toezicht of toezichthoudend bestuur twee keer per vier jaar een interne evaluatie? Veel Raden blijken enige verlegenheid te hebben met de aanpak....
BlogConsult

Benchmark professioneel toezicht

Inmiddels zijn we meer dan vijftig Spiegel-evaluaties verder en kwam de vraag op: is daar meer, een soort benchmark, uit te halen? Zou er in die vijftig Spiegel-rapporten een lijn te vinden zijn? Het antwoord is: ja. Een korte beschrijving van de opbrengsten en voor wie meer wil lezen de mogelijkheid om zelf als toezichthouder te leren van deze benchmark.