Leidinggevenden onderwijs hebben het voor het kiezen op de arbeidsmarkt. Maar stel jezelf wel eerst een paar belangrijke vragen voor je deze markt (weer) op gaat.

 

"Op welke gebieden wil ik vooruit gaan?"

Zo’n markt biedt jou de mogelijkheid om op diverse punten vooruit te gaan: een betere positie, een beter salaris, een werkomgeving waarbinnen je jezelf verder ontwikkelt. De keuze uit beschikbare functies wordt groter en dan kun je als kandidaat wat terugvragen.

Stel jezelf eerst deze vragen

Ga je zonder meer met allerlei partijen in gesprek om te horen wat ze je te bieden hebben? Of stel je je kritisch op om de best passende functie en werkplek te vinden?

Stel jezelf een aantal vragen die belangrijk zijn op het moment dat u de arbeidsmarkt weer op gaat:

  • Waar liggen mijn (nieuwe) behoeftes?
  • In welke omgeving kom ik het beste tot mijn recht?
  • Waaruit haal ik energie?
  • Hoeveel wil ik verdienen?
  • Waarin wil ik me verder ontwikkelen? Hoe zie ik mezelf over 4 jaar?
  • Wat is mijn persoonlijke missie voor het onderwijs? Waaraan wil en kan ik een bijdrage leveren?

Voordat je met een potentiële werkgever in gesprek gaat, is het goed te weten waarnaar je op zoek bent. Als je dat weet, kun je ook vragen stellen vóórdat je met een partij in contact komt.

Soms zeg je "nee"

Natuurlijk kun je je gevleid voelen als je gevraagd wordt om te solliciteren, maar bedenk ook dat het krachtig is als je “nee” zegt. Te snel kiezen kan tot een mismatch en een teleurstelling leiden. Bovendien is het zonde van de tijd en energie die je er in hebt gestoken.

Bedenk vooraf wat je wilt

We adviseren je dus om vooraf goed te bepalen wat je wilt en wat je nodig hebt voordat je de arbeidsmarkt op gaat. Beoordeel kritisch of een eventueel aanbod past bij jouw wensen en je geformuleerde vervolgstap.

  • Wil je je bij ons inschrijven? Dat kan met ons inschrijfformulier.
  • Heb je vragen? Wil je eens van gedachten wisselen? Bel ons, we vertellen je graag meer.
Bekijk onze vacatures

Lees verder

Filter

BlogSearch

Krapte op de arbeidsmarkt. Wat betekent dat voor jou als kandidaat?

Leidinggevenden onderwijs hebben het voor het kiezen op de arbeidsmarkt. Maar stel jezelf wel eerst een paar belangrijke vragen voor je deze markt (weer) op gaat.
BlogSearch

Niet de juiste kandidaat gevonden? Zo wordt uw werving en selectie wel succesvol.

Werving en selectie in tijden van schaarste valt niet mee. Lees hier over de 3 factoren die bijdragen aan het vinden van de juiste kandidaat.
BlogSearch

Candidate experience: 5 tips voor de school

Organisaties of scholen besteden graag hun werving- & selectietrajecten uit. Uitbesteden betekent ontzorging en een frisse blik van buiten, terwijl we ervaren dat er wél...