In de krappe arbeidsmarkt moet u er alles aan doen om die ene goede kandidaat binnen te halen, want u kunt het zich niet veroorloven een goede kandidaat aan uw neus voorbij te laten gaan.

handen schudden

Ervaringen zijn bepalend

De ervaringen die kandidaten met u opdoen tijdens de selectiegesprekken zijn heel bepalend voor het besluit van de kandidaat om verder te willen in de sollicitatieprocedure. Deze ervaringen worden namelijk vertaald naar de cultuur binnen de organisatie. Met een matige werving & selectieprocedure doet uw organisatie zichzelf tekort en loopt u een goede kandidaat mis.

Zorg er dus voor dat uw kandidaten positieve ervaringen opdoen tijdens de sollicitatieprocedure, met andere woorden: een goede ‘candidate experience’.

Zo informeren wij onze kandidaten

Dit is belangrijk voor de kandidaat

De kandidaat

  • wil zich een beeld kunnen vormen van de school, de context, de uitdagingen of problemen en in het verlengde daarvan de opdracht;
  • moet tot zijn recht kunnen komen in een gesprek;
  • kan zich bij grote benoemingsadviescommissies (max. 4 personen) moeilijk een beeld vormen en zichzelf minder goed presenteren.

En dit kunt u doen als school

  • Het is niet alleen de school die kiest, ook de kandidaat kiest. Zorg dus voor een professionele uitstraling door ook je werving & selectietraject professioneel aan te pakken.
  • Met een goede procedure kun je ook goed inspelen op het proces van de kandidaat. Want het proces van de kandidaat loopt iets achter op het proces van de school: eerst oriënteren, dan selecteren.
  • Het gevoel speelt mee, voor de school maar ook voor de kandidaat.
  • Bied de kandidaat de nodige service en informatie. Laat ze niet zoeken en googelen, maar reik de informatie aan. Juist in deze veranderde markt.
  • Ondersteun de kandidaat om voor uw school te kiezen (of voor een sollicitatie op uw school) door een goede ‘employer branding’, maak de baan aantrekkelijk en toegankelijk.

Neem de beste kandidaat aan

Met een goede candidate experience vergroot u de kans dat u de beste kandidaat voor u zich kunt winnen en aan kunt nemen. Laat die goede kandidaat niet onnodig aan uw neus voorbij gaan!

Meer blogs lezen?
Deel via social media:
gekaderde foto inge haan
Inge Haan

sr. consultant & partner

Downloads / Brochures

ScoliX bestaat uit een hecht en betrokken team van consultants en ondersteuners. Onze consultants hebben stuk voor stuk een onderwijsachtergrond.

aangeven puzzelstuk

Aanpak Search

In de krappe arbeidsmarkt moet u er alles aan doen om die ene goede kandidaat binnen te halen, want u kunt het zich niet veroorloven een goede kandidaat aan uw neus voorbij te laten gaan.

Lees meer

Lees verder

Filter

BlogSearch

Waarom vragen we nog steeds om een cv?

Al eeuwenlang wordt het cv gebruikt als selectiemiddel en hechten we er veel waarde aan. Maar wat zegt een cv ons eigenlijk echt en hoe betrouwbaar is het?
BlogSearch

Benoemingsadviescommissie: less is more

Regelmatig zien we te grote benoemingsadviescommissies. De gedachte hierachter is dat scholen het belangrijk vinden om draagvlak voor de benoeming te creëren door medewerkers...
BlogSearch

Niet de juiste kandidaat gevonden? Zo wordt uw werving en selectie wel succesvol.

Werving en selectie in tijden van schaarste valt niet mee. Lees hier over de 3 factoren die bijdragen aan het vinden van de juiste kandidaat.