Jouw samenwerkingsverband heeft volledig onafhankelijk toezicht. Waarschijnlijk bestaat je team nu (gedeeltelijk) uit nieuwe leden. Dat kan betekenen dat je zoekende bent in hoe je dit onafhankelijk toezicht met elkaar het beste kunt inrichten. Voor jou is de volgende stap: met elkaar sturing en structuur aanbrengen. Zodat je samen sterk en gestroomlijnd, onafhankelijk toezicht kunt houden.

Neem contact op

Passende adviestrajecten voor jou

ScoliX heeft 15 jaar ervaring om dit soort veranderingen in goede banen te leiden en kan je daarbij helpen. Met de volgende adviestrajecten brengt ScoliX samen met jou structuur aan:

  • Ligt de uitdaging bij gezamenlijke uitgangspunten op toezichthouden formuleren? Dan is ‘Visieontwikkeling bestuur en toezichtde oplossing.
    Hierbij begeleiden wij jouw raad in een dialoogsessie om een gezamenlijke visie op toezichthouden te ontwikkelen, die je richting geeft bij bijvoorbeeld lastige dilemma’s.
  • Is je visie op orde, maar is het kader van waaruit je toezicht houdt een aandachtspunt? Daarvoor bieden wij ‘Ontwikkeling toezichtkader’ aan.
    Hierbij begeleiden we je bij het ontwikkelen van een toezichtkader dat de ruggengraat van jouw toezicht vormt. Je kunt daarmee gestructureerd aandacht besteden aan alle domeinen waarop je toezicht wilt houden.
  • Of ben je toe aan de jaarlijkse evaluatie? Daar hebben we ‘Evaluatie Raad van Toezicht’ voor ontwikkeld.
    Die bestaat uit vier onderdelen: Spiegels+, Collegiale consultatie, Achteruitkijkspiegel en Serious gaming. Samen zorgen ze voor een systematische vierjarige cyclus van evalueren, elk jaar vanuit een ander perspectief.

Waarom ScoliX

We hebben exclusief consultants bij ons aangesloten die uitgebreide kennis van het werkveld hebben. Een van onze consultants wordt uw critical friend die meedenkt en durft te confronteren. Samen bouwen we aan toezicht bij jouw samenwerkingsverband, waarbij we voor vooruitgang en echte ontwikkeling gaan.

Neem contact op

Een combinatie van deze trajecten is ook mogelijk. Ons advies past hoe dan ook bij jouw unieke samenwerkingsverband! Klik hier voor een persoonlijke en op maat gemaakte offerte of laat hieronder je gegevens achter. Samen kijken we naar welke vorm(en) voor jouw samenwerkingsverband het beste past.

Wil je meer informatie over onze aanpak? Kijk dan hier.

Deel via social media:

Lees verder

Blog

Professionalisering van het toezicht: een vraag uit de praktijk

“Aukje? Goedemiddag. Je spreekt met de voorzitter van de Raad van Toezicht van Fluenta. Via…
Candidate journey pad met vakkels
Blog

ScoliX’ Candidate Journey

Wat hebben een wereldreis en een nieuwe baan met elkaar gemeen? Meer dan je denkt!…
Docent die met een kind wandelt
Blog

Innovatie door interne inspiratie: Het geheim van blijvende schoolleiders

Het schoolleiderstekort is hoog en je bent als bestuurder op zoek naar oplossingen voor dit…