Dat het bij interimwerk voor ScoliX allereerst gaat om ‘Wie ben je’, in plaats van ‘Wat kan je allemaal’, is een gevoel dat iedere interimmer desgevraagd noemt als ‘first contact’ ervaring. “Ik had niet het gevoel dat er een checklist werd afgewerkt. Ik durfde me in het eerste kennismakingsgesprek open te stellen. Sterker nog, ik voelde ook de ruimte en veiligheid om te vertellen over een minder prettige ervaring en daar was begrip voor”, vertelt Kathrin Gumbmann.

Het eerlijke verhaal bij de opdracht

Die persoonsgerichte benadering is ook in bijvoorbeeld een voordrachtsproces merkbaar. Aziz is hierover wel realistisch: “Ook de wervings- en selectiebureaus zoals ScoliX krijgen niet altijd het eerlijke verhaal van de opdrachtgever. Op het moment dat je gaat interimmen, kom je allerlei zaken tegen. Ook zaken waar soms zelfs de opdrachtgever geen weet van had. Bij de bemiddeling werd ik door de consultant goed geïnformeerd, zowel in een uitvoerig briefingsdocument als mondeling.”

Sparren, monitoren

Marjo Dethmers schreef zich in bij verschillende bureaus toen zij voor zichzelf ging werken. Inmiddels doet zij al weer haar derde opdracht via ScoliX, wat volgens haar vooral te danken is aan het goede contact met haar vaste consultant. “Ik ken Inge nu goed en zij weet hoe ik werk. Dus dan weet zij wel bij welke opdracht en opdrachtgever ik pas”. Belangrijk, want een organisatie vraagt immers vaak om een interimmer als er wat aan de hand is. “Als de opdrachten weerbarstiger zijn, kan ik altijd ondersteuning vragen aan Inge. Haar op de hoogte stellen en haar erbij betrekken. Ik vind het wel lekker dat ze zich er niet uit zichzelf mee bemoeit, daar hou ik wel van. Ik kan sparren als het nodig is, dat is fijn. En als we een monitoring doen voor een weerbarstige opdracht, dan spreken we het vooraf samen door.”

Profielfoto Marjo Dethmers

Marjo Dethmers

Sterk op de inhoud

Actieve monitoring, met name in het begin van een interimperiode is wat Aziz verder erg prettig vindt. “De monitoring is heel nuttig. Als de opdracht getekend is, wordt er al een eerste gesprek gepland, meestal na vier weken, tussen de opdrachtgever, ScoliX en interimmer. Er is dan een gesprek over hoe het gaat, waarbij de interimmer centraal staat: Hoe zijn de ervaringen? Klopt de opdracht nog? Vervolgens wordt er weer een nieuwe afspraak gemaakt voor over een aantal weken. Echt nuttige gesprekken. Maar ook buiten deze gesprekken om voel ik me altijd vrij om zomaar tussendoor te  bellen.” Hij merkt op dat zijn sparringpartner sterk is op de inhoud en precies weet hoe in de praktijk van het onderwijs de hazen lopen. “Je trekt écht samen op. Als ik bel met een vraag, krijg ik direct tips of een doorverwijzing. Dan voel je dat je samen de opdracht aan het uitvoeren bent. Als interimmer heb ik altijd  behoefte aan mensen die sterk zijn op de inhoud, zoals schaduwmanagement of onderwijs. Ik heb met ScoliX een degelijke partij die van inhoud weet en van strategie. Meedenkt en denkt in mogelijkheden in plaats van beperkingen.“

Persoonlijke begeleiding

Ook Kathrin Gumbmann roemt de inhoudelijke en persoonlijke begeleiding tijdens de interimperiode. “Wat ik heel fijn vind, is dat ik zeker drie keer contact had met Marcel, zonder de opdrachtgever erbij. Het is prettig om buiten de school om met iemand te kunnen praten die weet wat er aan de hand is en waarom ik daar aan het werk ben. En met wie ik over vertrouwelijke dingen kan praten.”

Profielfoto Kathrin Gumbmann

Kathrin Gumbmann

Liever een bureau dan een platform

Wat de geïnterviewde interimmers allen opvalt is de combinatie van inhoudelijke expertise en menselijke maat bij ScoliX. “Wat ik heel sympathiek vind is dat jullie niet van die cowboys zijn. De bescheidenheid van jullie kantoor, ook wel het soort mensen dat er werkt. Geen dure pakken, niet dat heel commerciële uitstralen.”, wil Kathrin meegeven aan de organisatie. Marjo Dethmers kiest vooral voor de transparantie die zij bij ScoliX ervaart. “Bij ScoliX ben ik zeker van de kwaliteit van de mede inerimmers en dat geeft vertrouwen.” Ook Kathrin is hierover heel eerlijk: “De markt is ook zo dat ik kan kiezen. Ik sta ingeschreven bij twee andere bureaus en ik word benaderd door platforms. Voor mijzelf heb ik besloten om met ScoliX te werken als dat kan.”

Lees verder

Filter

BlogSearch

Niet de juiste kandidaat gevonden? Zo wordt uw werving en selectie wel succesvol.

Werving en selectie in tijden van schaarste valt niet mee. Lees hier over de 3 factoren die bijdragen aan het vinden van de juiste kandidaat.
BlogConsultSearch

ScoliX’ Candidate Journey

Wat hebben een wereldreis en een nieuwe baan met elkaar gemeen? Meer dan je denkt! Beide avonturen beginnen met een dagdroom en zijn uiteindelijk life changing. Hoe zorg je ervoor dat iemand enthousiast met je mee op reis gaat? Of, specifieker, hoe vind je een kandidaat die voor 100% ja zegt op jouw vacature? Van sollicitant naar duurzame bemiddeling: We nemen je mee in hoe de kandidaatreis, ofwel candidate journey, van ScoliX er van A tot Z uitziet.
BlogSearch

Val op met een goede video-sollicitatie of pitch

Hoewel het in het onderwijs nog niet heel populair is, ontvangen we toch steeds vaker video-sollicitaties. Met een video presenteer je jezelf anders. Het is een prima...