Het zoeken naar een nieuwe schoolleider of bestuurder is vaak een spannend en tijdrovend traject.  Het uitbesteden van werving en selectie levert meer dan alleen veel tijd op. Het gaat daarbij niet om dé beste, maar degene die het beste past! En hoe doe je dit zorgvuldig naar alle betrokkenen? Kun je het zelf of besteed je de werving en selectie uit aan een extern bureau dat jouw organisatie (nog) niet kent? En: Wat zijn de voordelen van een extern bureau bij wervingstrajecten?

Hoe objectiviteit helpt in wervingstrajecten.

Met enige regelmaat solliciteren ook interne, dus bekende kandidaten op een vacature. Het is daarbij niet ondenkbaar dat collega’s binnen de organisatie zich al een mening hebben gevormd over de geschiktheid van deze collega als hun nieuwe leidinggevende. En wat als deze mening niet overeenkomt met wat jij als opdrachtgever van deze persoon vindt? Ook stroomt er nieuw bloed de organisatie binnen: mensen over wie nog weinig bekend is. Om dit ingewikkelde (en soms emotionele) traject te begeleiden, bieden wij als extern bureau onafhankelijke procesbegeleiding vanuit een objectieve bril. Deze begeleiding start met een gedegen kennismakingsbezoek bij jouw organisatie. De informatie die wij tijdens dit bezoek ophalen, leidt tot een op maat gesneden wervingsprofiel en een vertrouwelijk en meer inhoudelijk contextdocument. Welke verwachtingen zijn er, wat is de organisatiecultuur, welke opdracht ligt voor, etc. Kortom door het uitbesteden van je wervingstraject haal je een objectieve blik van buiten naar binnen die leidt tot criteria, competenties en persoonlijkheidskernmerken om zodoende de juiste match te maken.

Het belang van een netwerk bij werving en selectie.

Wachten totdat iemand zich meldt? Nee, dat doen wij niet! In de periode dat de vacature uitstaat, raadplegen wij ons bestand en netwerk. In ons bestand zitten duizenden kandidaten, die wij bijna allemaal persoonlijk gesproken hebben in de afgelopen 15 jaar. Vervolgens kijken wij in detail naar geschikte kandidaten. Dit sourcen heeft als doel om potentiële kandidaten naar boven te halen. Ook zoeken wij in ons uitgebreide netwerk: wij zien en spreken veel mensen uit het onderwijsveld. Intern wordt informatie over en weer gewisseld, zodat wij allemaal een accuraat beeld hebben van wat zich in het onderwijsveld afspeelt en wie eventueel in aanmerking komt voor jouw vacature. Vanzelfsprekend is er voor de interne kandidaten speciale aandacht: wij bespreken samen met jou hoe wij met hen omgaan gedurende het werving en selectietraject.

En daar stopt het niet…

Wij bouwen en monitoren onze eigen wervingscampagnes. Tijdens de werving kunnen wij ‘zien’ waar de kandidaten vandaan komen. Op welke platforms wordt het meest gekeken en is dat per (leidinggevende) functie verschillend? Welke social media-kanalen hebben de kandidaten het vaakst geraadpleegd? Hoe vaak en hoe intensief laten wij uw vacature zien? Onze marketingafdeling houdt dit in de gaten en stelt zo nodig de frequentie bij. Op deze manier benutten wij jouw advertentiebudget optimaal.

Uitbesteden loont dus!

Ervaring, kennis en kunde, maar ook transparantie, zorgvuldigheid en draagvlak zijn dé onmisbare ingrediënten voor een succesvol werving- en selectietraject. Vanaf 2009 heeft ScoliX ‘Voor Goed Geleid Onderwijs’ zich gespecialiseerd in werving en selectie voor functies in toezicht, bestuur, staf en leiding in het onderwijs. Nieuwsgierig wat wij voor jou kunnen betekenen?

Deel via social media:

Lees verder

Filter

BlogSearch

Niet de juiste kandidaat gevonden? Zo wordt uw werving en selectie wel succesvol.

Werving en selectie in tijden van schaarste valt niet mee. Lees hier over de 3 factoren die bijdragen aan het vinden van de juiste kandidaat.
BlogSearch

Candidate experience: 5 tips voor de school

Organisaties of scholen besteden graag hun werving- & selectietrajecten uit. Uitbesteden betekent ontzorging en een frisse blik van buiten, terwijl we ervaren dat er wél...
BlogSearch

Waarom vragen we nog steeds om een cv?

Al eeuwenlang wordt het cv gebruikt als selectiemiddel en hechten we er veel waarde aan. Maar wat zegt een cv ons eigenlijk echt en hoe betrouwbaar is het?