Interim-manager onderwijs

Als interim-manager onderwijs heb je je eigen specifieke expertise. Daarom gaan we graag met je in gesprek over jouw ambitie, ervaring en kennis. En we onderzoeken samen bij welke opdrachten voor interim-management het tot een match kan komen. Lees hier alles over onze bemiddeling in leidinggevende- en staffuncties in alle sectoren van het onderwijs.

Schematische weergave van ons interimproces

Wij zoeken altijd goede interim-managers onderwijs

Kan ik eerst kennis maken?

Je bent bij ons van harte welkom voor een intakegesprek om je ambities, je expertise en onze werkwijze te bespreken. We vinden het namelijk belangrijk om onze interim-managers al te kennen voordat we ze voor een opdracht benaderen. Als we je hebben ontmoet en gesproken, weten we precies welke expertise, managementstijl en ervaring je hebt en welke opdrachten bij je passen.

Direct inschrijven
Man en vrouw in gesprek
Wist je dat je tijdens de opdracht regelmatig spart met je vaste ScoliX-consultant? Bijvoorbeeld over het plan van aanpak, ‘de opdracht achter de opdracht’, als tegenlezer, adviseur, klankbord. Ook voer je regelmatig monitorgesprekken met de driehoek interim-manager onderwijs, opdrachtgever en ScoliX-consultant.

Wat wordt er van mij verwacht?

Je kent de onderwijswereld en je weet wat er speelt. Je hebt ervaring als leidinggevende onderwijs en weet goed wat je te bieden hebt. Je hebt goed zicht op je kwaliteiten, persoonlijkheid en je leiderschapsstijl en hoe je dit inzet in interim-situaties.

Lees hier wat andere interimmers van ScoliX vinden

lockers
Nog een mooi voordeel van werken met ScoliX is dat je ons netwerk kunt inzetten voor ‘flitsadviezen’ van juristen, oud-inspecteurs, communicatieadviseurs of experts op het gebied van onderwijskwaliteit, p&o, financiën, etc. Natuurlijk in de opdracht inbegrepen.

Hebben jullie nu iemand nodig?

De interim-management-vragen van opdrachtgevers komen in 95% van de gevallen altijd op het moment dat er ook direct iemand nodig is. Vooraf is dus niet te zeggen wanneer we wat voor interim-manager onderwijs nodig hebben. Daarom hebben wij in onze database een speciale talentpool met interimmers die we al kennen en met wie we graag samenwerken. Op die manier kunnen we direct contact met je leggen en je bemiddelen.

Wil je ook in onze talentpool interim-managers onderwijs opgenomen worden? Vul dan het contactformulier in en kom kennis met ons maken.

Interim-manager onderwijs?
Neem contact met ons op!

Voor welk soort opdrachten bemiddelt ScoliX?

Sectoren

ScoliX bemiddelt je voor opdrachten in po, vo, mbo en hbo. Voor regulier onderwijs, speciaal onderwijs, samenwerkingsverbanden, voor bestuur, toezicht, staf, als schoolleider, noem maar op.

Wat voor opdrachten?

De aard van de opdrachten varieert, bijvoorbeeld een school die door de inspectie als zwak is beoordeeld, een school waar ‘gedoe’ is met ouders, een hoofd financiën die ziek is geworden, een afdelingsleider die een andere baan heeft of een overbruggingsperiode zonder veranderopdracht.
Wij matchen jou als interimmer bij een passende opdracht. Want jij moet als interim-manager onderwijs ook bij de context, cultuur en identiteit van de organisatie passen.

Interim-managers over ons

Ben je benieuwd naar de ervaringen van door ons bemiddelde kandidaten? Lees wat ze er over vertellen bij onze referenties.

Interim logo

Zo pakt ScoliX de bemiddeling van interim-managers onderwijs aan

Aanvraag

Een opdrachtgever belt ons met de vraag om een interim-manager. Er is tijdsdruk, dus we schakelen snel. Binnen 24 uur formuleren we de opdracht en we benaderen direct passende kandidaten. De interim-vacatures publiceren we niet op onze website. Dat vertraagt en het is vaak niet wenselijk om openbaar te maken dat er een interimmer nodig is. Wat we wel direct doen, is een context-analyse maken en de opdracht formuleren. Dit is het ScoliX Interim Profiel, door de opdrachtgever gevalideerd, waarin staat:

  • de aanleiding en context voor de interim-vraag;
  • de doorlooptijd en het aantal dagen per week;
  • een heldere opdrachtomschrijving in resultaattermen;
  • de procedure van de voordracht.

Omdat we onze interimmers al kennen, gaat snelheid bij ons nooit ten koste van kwaliteit. Het is voor belangrijk dat je jouw beschikbaarheid goed bijhoudt in ons systeem (waar je toegang toe krijgt).

vier vierkante met wervings onderdelen als embleem

Voordracht

Als de opdrachtomschrijving gevalideerd is (maar vaak al tijdens dit proces), benaderen wij een of meerdere passende interim-managers onderwijs uit onze talentpool. Bij voorkeur telefonisch, dat werkt het snelst. We vertellen je over de opdracht, peilen je interesse en vragen je ook om – als de opdracht ook bij andere bureaus is uitgezet – om exclusiviteit. Dit betekent dat je deze opdracht niet aanneemt via een ander bureau. Ook sturen we je de opdrachtomschrijving. Als je belangstelling hebt, stellen we je voor aan de opdrachtgever. Is de interesse wederzijds? Dan gaan jij en de opdrachtgever met elkaar in gesprek.

Transparant

Je weet door onze aanpak al vóór de eventuele voordracht waar je aan toe bent. We zijn altijd transparant over de opdracht en over het aantal kandidaten dat we voorstellen. Alleen als we écht een match zien, stellen we je voor, nooit als ‘opvulling’ van ons aanbod.

Ook zijn we altijd duidelijk – al in het Interim Profiel – over de risico’s, de uitdagingen en mogelijke problemen die bij de opdracht horen. Zo kun je een weloverwogen keuze maken of je voor deze opdracht beschikbaar bent.

Mevrouw op telefoon

Heldere zakelijke kaders

Vooraf maken we duidelijke afspraken over de tarieven. Wij zorgen voor de contractering en gebruiken door de belastingdienst goedgekeurde contracten van de Raad voor Interim Management. Een belangrijk element hierin is de verificatie dat er geen sprake is van een fictief dienstverband. Wij zijn al jaren bij deze Raad aangesloten en zijn aanspreekbaar op de gedragscode.

 

We nodigen je graag uit voor een intakegesprek om jouw ambities en expertise en onze werkwijze verder te bespreken.

Bel Inge Haan
handen schudden

Wie zijn wij?

Het ScoliX-team gaat voor goed geleid onderwijs, want goede leidinggevenden onderwijs maken het verschil. Al sinds 2009 zetten wij onze expertise in op drie gebieden: Interim, Search, Consult.

 

We kennen het onderwijs van binnenuit en we begrijpen wat onze opdrachtgevers willen: een deskundig advies, een perfecte match, een snelle & zakelijke aanpak, zorgvuldig & persoonlijk overleg en bovenal: liefde voor het onderwijs. Elke onderwijsorganisatie is anders, dat vraagt om maatwerk en aandacht. ScoliX is al jaren een bewezen betrouwbare partner in alle sectoren van het onderwijs.

Kwaliteit

Opdrachtgevers en interimmers die met ScoliX samenwerken, kunnen rekenen op kwaliteit. Die is geobjectiveerd in ons RIM-lidmaatschap en onze ISO-certificering.

RIM Gedragscodes

ScoliX is lid van de Raad voor Interim Management en onderschrijft daarmee de gedragscodes van de RIM, net als die van het Interim Management Register. Deze codes garanderen het kwaliteitsniveau in professioneel handelen en persoonlijk optreden.

Referenties

Lees wat onze kandidaten zeggen over bemiddeling door ScoliX.

Filter

Directeur hbo Viaa

"Deskundige en mensgericht."

Interim manager vo

“Monitorgesprekken waren waardevol.”

Directeur po de Oranjeschool

"Ze willen écht de juiste match vinden."

Interim bestuurder hbo

"Goed door wat in die overgangsperiode nodig was."

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?