Jos Bart

Sr. consultant/recruiter

“Goed onderwijs vraagt om passie, ook in moeilijke tijden. Ik geloof dat je als rolmodel leerlingen hoort te laten zien dat je tegenslag kan overkomen, dat je positief in het leven staat en dat je met vol vertrouwen naar de wereld kan kijken. Dát is wat we leerlingen willen leren.”

torso profielfoto Jos bart

Mijn functie bij ScoliX

Goedendag! Na 25 jaar ervaring opgedaan te hebben in diverse rollen binnen het voortgezet onderwijs, zet ik mijn expertise hier bij ScoliX in op onze drie diensten; werving en selectie (search), interim en consultancy.

Het resultaat van mijn werk

Zowel voor de kandidaat als voor de opdrachtgever zorg ik voor een succesvolle afronding van bijvoorbeeld een wervingstraject. Ook zorg ik voor scherp opgestelde profielen en een zo objectief mogelijke selectie, waardoor ik de juiste match kan maken. Mijn expertise binnen het voortgezet onderwijs helpt om (waar nodig) tot op detailniveau de benodigde informatie op te halen en de juiste begeleiding te geven.

Mijn kracht

Ik breng rust, wek vertrouwen en ben in staat de goede vragen te stellen. Op deze manier krijg ik snel de context scherp bij een opdracht. Ik merk vaak dat het in het gesprek helpt als opdrachtgever of kandidaat hoort en voelt dat ik weet wat er speelt in het voortgezet onderwijs.

Wat de klant krijgt

Ik ben op de hoogte van de recente ontwikkelingen binnen het voortgezet onderwijs en weet dat het onderwijs het momenteel moeilijk heeft. Ik ken de ins en outs vanuit mijn rol als (interim-)directeur, rector, bestuurder en docent. Naast deze ervaring heeft ook opleiding mij gevormd: de lerarenopleiding Nederlands en Geschiedenis, de opleiding Master of Educational Management aan de NSO en de basisopleiding coaching. Vanuit kennis en persoonlijke ervaring met het vak, ben ik in staat om leidinggevenden en interim-managers te begeleiden of te adviseren in complexe situaties. Ik ken de uitdagingen en de dilemma’s in het hedendaagse voortgezet onderwijs.

Waarom ScoliX

Voor de zomer van 2023 nam ik me voor: dit is mijn laatste klus als interim-directeur, tijd voor iets anders! Ik kende ScoliX al, dus toen ik in ScoliX’ nieuwsbrief de vacature voor een senior consultant zag, besloot ik contact op te nemen. Hier voel ik de warmte van een organisatie waar mensen elkaar kennen en met elkaar samenwerken. Dat voelt heel prettig. De flexibiliteit is groot en er is veel vrijheid. De collega’s hebben humor en werken hard. Het is een heel andere dynamiek dan ik gewend ben en ik leer weer elke dag.

Buiten ScoliX om

Ik word steeds blijer van de verborgen schoonheid in kleine dingen, het hoeft niet groots te zijn. Een zonnige dag, een film of een goed boek, mijn kleinkinderen, een mooi gesprek of een nieuwe ontmoeting vallen daaronder. Of een avond gevuld met vrienden en lekker eten. Hardlopen en fietsen doe ik eveneens graag. Ik ben gek op muziek, van pop en rock tot klassiek en wereldmuziek. Zo veel mogelijk genieten!

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?