Rajash Rawal

Sr. consultant/recruiter

“Alle lagen van het onderwijs sterk laten samenwerken. Ik geloof dat het nodig is en daarom ben ik dit werk gaan doen. Het gebeurt al binnen het eigen niveau, maar niet interdisciplinair. Wanneer het VO, MBO en HBO hun krachten bundelen, zie je zowel bij de leerlingen en studenten, als bij de docenten, prachtige resultaten ontstaan.”

Torso profielfoto van rajash rawal

Mijn functie bij ScoliX

Hello! Ik richt me onder andere op consultancy om onderwijs beter te maken, met name op gebied van governancevraagstukken. Ik verricht onderzoek en geef advies, voornamelijk binnen het HBO. Al kijk ik vanaf het basisonderwijs, want vanaf daar begint reeds de vormgeving. Ik laat onderwijsinstellingen van verschillende niveaus graag zien hoe zij beter kunnen samenwerken. Ik kan begeleiden in een goede overgang hiertussen. Daarnaast ben ik ook bezig met recruitment.

Het resultaat van mijn werk

Omdat ik niet gebonden ben aan onderwijsinstelling of kandidaat, kan ik eerlijker zijn om de juiste mensen te vinden voor de juiste functie. Voor mij gaat het om het begeleiden, en/of helpen ontwikkelen, van zowel klant als kandidaat. Ik laat kandidaten zien welk talent zij hebben voor een bepaalde functie. Een ander resultaat dat ik bewerkstellig, vanuit de opdrachtgever gezien, is dat ik afdelingen binnen dezelfde organisatie zodanig kan faciliteren, dat zij uiteindelijk samen dezelfde taal spreken.

Mijn kracht

Mijn expertise ligt binnen het HBO. Ik heb daar 30 jaar ervaring opgebouwd en ben daarbinnen ook bestuurder geweest. Omdat ik in diverse bestuurdersgroepen heb gezeten, heb ik een bepaalde curiositeit ontwikkeld; hoe is het onderwijs vanaf het begin vormgegeven? Vanuit deze functie kan ik meer invloed op alle lagen van het onderwijs uitoefenen.

Wat de klant krijgt

De opdrachtgever krijgt geen hapklare oplossing van mij, maar wel mijn hulp. Samen bewandelen we verschillende paden. Er is namelijk nooit maar één antwoord, ik bereid ze voor op verschillende antwoorden. Dat doe ik door veel vragen te stellen en altijd het ‘waarom’ in het oog te houden. Ook al is het niet mijn favoriete term, ik ben toch echt een mensen-mens. Daardoor ben ik sterk in mensen meenemen. Ik hou altijd het doel voor ogen en blijf daarbij fatsoenlijk en transparant communiceren. Ieders rol in een organisatie zie ik en neem ik mee, of probeer ik bij te brengen, altijd.

Waarom ScoliX

Voor mij begon het toen ik mezelf afvroeg: wat heb ik nu altijd leuk gevonden om te doen? In de kern is dat: me bezighouden met lesgeven, onderzoek doen en de inhoud. In mijn vorige functie als bestuurder stond ik daar verder van weg. Daarom werk ik nu hier: ik heb meer ruimte voor de inhoud. Bovendien mag ik bij ScoliX verschillende opdrachtgevers en organisaties ervaren, waar dat er eerst één was.

Buiten ScoliX om

Mijn grootste passie is sport. Zelf tennis ik veel, maar ik ben ook coach van het voetbalteam van mijn zoon. Ik vind het verder leuk om met mijn dochter series op de bank te kijken. Ik vind het dan heerlijk om te zitten en te ontspannen! Alleen kan ik daarbij moeilijk stilzitten; zelfs dan beweeg ik nog. Wat kan ik zeggen, ik moet gewoon elke dag iets doen!

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?