Management Drives

“Mijn drijfveer is blauw, dus ik waardeer het als mijn collega zich aan de planning houdt. Omdat zijn drijfveer voornamelijk oranje is, begrijp ik het als hij die wel eens overslaat!” – Heb je ooit iemand zo in kleuren horen praten? Welkom in de wereld van Management Drives. Of je nu voor het eerst kennismaakt met de term, of dat deze al eens eerder voorbij is gekomen, hier ontdek je dat Management Drives het leiderschap en de samenwerking binnen jouw onderwijsorganisatie kan verbeteren. Wat houdt Management Drives in en hoe kan ScoliX Management Drives toepassen binnen jouw organisatie? In dit artikel lees je er meer over.

Direct in contact komen

Wat houdt Management Drives in?

Wat Management Drives inhoudt, is niet zomaar in één allesomvattende zin samen te vatten. Het is namelijk een uitgebreide managementtool. Zouden we toch een poging wagen, dan komt het hierop neer:

“Management Drives is een methode om drijfveren van individuen en teams te analyseren, om leiderschap te verbeteren en de samenwerking binnen organisaties te optimaliseren.”

Maar door het zo samen te vatten, doe je deze prachtige tool tekort. Door Management Drives binnen jouw onderwijsorganisatie toe te passen, krijg je onder andere inzicht in:

 • wat een persoon of team motiveert (de individuele of teamdrijfveren);
 • de stijl waarin iemand leiding geeft (leiderschapsstijlen);
 • hoe een team of persoon zijn kennis, vaardigheden en competenties inzet;
 • de verbindingen tussen de persoon, het team en de organisatie.

 

Management drives kubus
Animatie afvragen welke kleur

Management Drives implementeren: De uitdaging

Waardevol om daar inzicht in te krijgen, denk je niet? Management Drives zorgt ervoor dat je binnen jouw organisatie optimaal gaat samenwerken, gemotiveerd gaat werken en elkaar gaat versterken. Bovendien in een gezamenlijke taal. Hoe krijg je dat geïmplementeerd? Misschien heb je te maken met een kleine, platte organisatie. Of met een complexe werkomgeving, waar meerdere leiderschapsstijlen en culturen samenkomen. Met welke type onderwijsorganisatie je ook te maken hebt, het is een uitdaging om deze stijlen effectief te laten bijdragen aan bijvoorbeeld organisatie- of cultuurveranderingen, of een fusie. Weet jij waar je begint en hoe je met behulp van Management Drives die optimale samenwerking voor elkaar kan krijgen?

De oplossing: ScoliX past Management Drives toe

ScoliX benadert deze uitdaging door middel van een Management Drives-test die een van onze gecertificeerde consultants gebruikt. Wij analyseren de drijfveren van zowel personen als teams nauwkeurig en uitgebreid. Dit doen we door middel van een gestructureerd proces. De resultaten van de Management Drives-test integreren we zodanig dat we jouw organisatie helpen bij het creëren van een sterke, samenhangende cultuur. Een cultuur die gebruikmaakt van de intrinsieke motivaties van elk teamlid. Dit zetten we vervolgens om in effectieve strategieën voor persoonlijke en teamontwikkeling.

Management drives grafiek
Management drives kleurencirkel

Hoe Management Drives werkt

Benieuwd naar hoe dat precies werkt? Management Drives maakt gebruik van een unieke kleurenmatrix. Deze matrix illustreert hoe verschillende stijlen en culturen binnen een organisatie bijdragen aan de algemene dynamiek. Iedere kleur staat voor een stijl van leiderschap of organisatiecultuur. Zo staat oranje bijvoorbeeld voor onder andere resultaatgerichtheid en successen, en staat blauw zoal voor planning en organisatie. Dit wordt weergegeven in een matrix die op maat gemaakt is voor jouw onderwijsorganisatie. Het gestructureerde proces waar het hierboven over ging, omvat stappen van persoonlijke coaching tot teamontwikkelingssessies. Deze zijn allemaal ontworpen om de efficiëntie en harmonie binnen jouw organisatie te optimaliseren.

Wat levert Management Drives op

Het resultaat, daar ben je dan benieuwd naar. Laat je ScoliX Management Drives binnen jouw onderwijsorganisatie toepassen, dan:

 • kan je drijfveren en leiderschapsstijlen van individuen en teams (beter) begrijpen en verbeteren;
 • zorg je voor gemeenschappelijke taal in je organisatie;
 • maak je gedrag bespreekbaar;
 • maak je gebruik van de kracht van zowel het individu als van het team;
 • bevorder je gemeenschappelijk begrip;
 • verbeter je de samenwerking;
 • verbeter je de communicatie en algehele prestaties.
Animatie mensen in vergadering met ideeen

Conclusie: Verbeter jouw organisatie met ScoliX

Zie jij die resultaten wel zitten? Dan is Management Drives iets voor jouw onderwijsorganisatie. ScoliX maakt het gebruik van Management Drives praktisch en direct toepasbaar, met meetbare resultaten. Dit doen we op een manier die het functioneren van teams en leiders verbetert. Of dat nu binnen een team van directeuren van een bestuur is, tussen bestuurder en staf, of binnen het MT van een school. Ben je klaar om te zien wat Management Drives voor jou kan betekenen? Het enige dat jij hoeft te doen, is ons te laten weten dat je hier interesse in hebt. De rest doen wij, natuurlijk in overleg met jou. En het tarief? Dat hadden we hier ook het liefst voor je vermeld. Maar omdat elke organisatie anders is, bieden wij altijd maatwerk en dat geldt ook voor ons tarief. Neem dus contact met ons op voor een persoonlijke uitleg en ontdek hoe je met Management Drives goud in handen kunt hebben voor jouw leiderschaps-, team- of organisatieontwikkeling. Dan krijg je dat tarief ook direct van ons.

Direct in contact komen

Meteen in contact komen, laat hier uw gegevens achter:

Referenties

Lees wat onze opdrachtgevers zeggen over consultancy door ScoliX.

Filter

Visie bestuur en toezicht | opstellen toezichtkader – OPOO

“Zonder begeleiding waren we niet zo snel zo ver gekomen.”

Professionaliseringstraject RvT en CvB- SILFO

“Enorme integrale slag gemaakt”

Zelfevaluatie RvT Antonius Abt

“Inhoudelijk gesprek, concrete resultaten”

Zelfevaluatie RvT Albeda MBO

"Compleet beeld van relevante thema's"

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?