Lynn Brans

Contentspecialist

“Duidelijk en doeltreffend ScoliX’ boodschap overbrengen. Of het nu gaat om een blog, artikel, wervingsprofiel of advertentietekst, bij het schrijven hiervan hou ik altijd in mijn achterhoofd: wie is de lezer, wat wil ik diegene vertellen, wat wil ik daarmee bereiken, en op welke manier ga ik dat doen? Denk je hier niet over na, dan is de kans groot dat je de boodschap niet overbrengt en je daardoor je doel niet bereikt.”

Torso profielfoto van Lynn brans

Mijn functie bij ScoliX

Ola! Hier bij ScoliX ontferm ik me over alle content. De teksten voor onze website, advertenties, wervingsprofielen, offertes of mediaplannen, vallen onder mijn verantwoordelijkheid. Ik mag socialmediaposts (organisch of gesponsord) en blogs schrijven, en daarvoor soms de meest gave conferenties of congressen bijwonen. Ook de maandelijkse nieuwsbrief verzorg ik. Soms begin ik blanco, andere keren scherp ik bestaande stukken van collega’s aan.

Het resultaat van mijn werk

Dat is afhankelijk van het soort tekst dat ik schrijf. Middels een wervingsprofiel bijvoorbeeld, motiveer ik tot solliciteren of reageren. Met een advertentietekst of social media post, spreek ik nieuwe doelgroepen aan over de diensten van ScoliX. En bij een nieuwsbriefitem draag ik informatie over aan onze lezers. Samengevat leidt mijn werk dus tot meer (naams)bekendheid, de juiste sollicitanten, betere matches en een hogere betrokkenheid onder onze doelgroep. En dat brengt uiteindelijk ook meer succes op de langere termijn met zich mee.

Mijn kracht

Al van kinds af aan had ik aanleg voor de Nederlandse taal. Ik speel met woorden, heb een talenknobbel en ben ik, zolang ik me kan herinneren, al bezig met schrijven. Van gedichten, korte verhalen en brieven in mijn privéleven, tot vacatureteksten, advertentieteksten en eindredactie- of redigeerrollen tijdens mijn studie of loopbaan. Na het opleveren van mijn scriptie, kreeg ik als feedback: ‘Je hebt het talent om zo te schrijven, dat je ons volledig in je verhaal meezuigt. Je bent gek als je er na je studie niets mee gaat doen.’ Aldus geschiedde!

Wat de klant krijgt

In feite is ScoliX mijn klant; daar schrijf ik voor. En met mij heeft ScoliX gekozen voor iemand die sterk is in het overbrengen van een helder geschreven boodschap, zonder daarbij de doelgroep uit het oog te verliezen. In mijn vorige functies heb ik werkervaring opgedaan binnen het recruitment en de online marketing. Dat komt in deze baan perfect samen!

Waarom ScoliX

Allereerst is het heerlijk om me 100% bezig te mogen houden met wat ik leuk vind om te doen; wervend schrijven. Maar dat is niet de enige reden. Bij geen enkele andere werkgever heb ik werkvrijheid namelijk zo mogen ervaren als hier. De ruimte die ik hier krijg voor eigen verantwoordelijkheid en verdere ontwikkeling, vind ik zalig. Vanaf het allereerste moment voelde ik me bovendien erg vertrouwd bij mijn collega’s. Ik denk dat ik bij ScoliX nog lang niet uitgeleerd en -geschreven ben!

Buiten ScoliX om

Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag met mijn gezin, of vrienden en familie. Ik hou van bordspelletjes, mijn favoriete films zijn de klassiekers van Disney en mijn happy place is de Efteling. Van wellness kan ik ook ontzettend genieten, maar met een hapje uit eten doe je me eveneens een groot plezier! En dan is de eeuwige favoriet toch echt sushi.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?