BlogSearch

Waarom vragen we nog steeds om een cv?

By september 29, 2022oktober 28th, 2022No Comments

Al eeuwenlang wordt het cv als selectiemiddel gebruikt en hechten we er veel waarde aan. Maar wat zegt een cv ons eigenlijk en hoe betrouwbaar is het?  In coproductie met SLIM Assessments zoomen we in op de voorspellende waarde van een cv. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt namelijk dat een cv niet de beste voorspeller van werksucces is.

CV schrijven

Wat is de voorspellende waarde van een cv?

Het cv is voor veel organisaties de eerste selectievorm. We trekken conclusies uit de informatie in het cv en maken op basis daarvan een eerste selectie. En toch heeft het cv nauwelijks voorspellende waarde voor het uiteindelijke werksucces. Lees hier waarom het nemen van selectiebeslissingen alléén op basis van het cv sterk af te raden is.

“Als je alleen selecteert op basis van een cv, kun je net zo goed een willekeurig iemand aannemen.”, aldus wetenschappers Schmidt en Hunter.

Zijn er alternatieven?

Er zijn selectiemethoden die een veel grotere voorspellende waarde hebben, zoals het criteriumgerichte interview. Een standaard onderdeel van onze aanpak. Ook op basis van assessments kan een inschatting gemaakt worden van iemands toekomstige werkprestaties. Lees hier het hele artikel ‘Waarom blijven we toch om cv’s vragen

Wil je meer weten of gewoon met ons sparren. Ga dan naar onze contactpagina en stel je vragen.