Debora Holtrop

Sr. consultant/recruiter

“Talent boven graad garandeert succes. Mensen zijn en kunnen namelijk zo veel meer dan hun cv. Je hebt, zeker in de huidige arbeidsmarkt, zo veel mensen die het talent hebben om de job perfect te doen, maar op basis van het cv afgeschreven worden. Mijn overtuiging is dat mensen beter tot hun recht komen als ze vanuit hun talent handelen!”

Torso profielfoto Debora Holtrop

Mijn functie bij ScoliX

Goeiedag! Ik focus me op werving-, selectie- en consultancytrajecten. Talentmanagement is mijn passie; de juiste persoon op de juiste plek! Ik heb in zowel het PO als VO ervaring met leiderschapsvraagstukken, MD- en teamtrajecten, en visieontwikkeling. Daarnaast verzorg ik interimbemiddeling.

Het resultaat van mijn werk

In mijn werk streef ik ernaar dat de juiste persoon op de juiste plek terechtkomt. Is dit bereikt, dan kan diegene diens talenten gaan inzetten. Het effect daarvan is dat er meer werkplezier ontstaat en bovendien het ziekteverzuim daalt! Bij het maken van de match, is het van belang om goed te kijken naar de context: past deze school en rol goed bij de kandidaat en andersom.

Mijn kracht

Ik luister aandachtig en in het bijzonder naar taal; daar kan je aanzienlijk wat (gedrags)patronen uithalen. Ik neem een observerende en analyserende houding aan en haal vervolgens de positieve dingen naar boven: wat is er wél? Doordat ik snel vertrouwen win, krijg ik de onderwerpen boven tafel waar het daadwerkelijk om gaat. Elk mens benader ik vanuit de persoon en niet vanuit de functie, iedereen is voor mij gelijkwaardig. Mijn aanpak is verbindend en gericht op resultaat en toekomst. Ik ben organisatiesensitief, toegankelijk, kan goed luisteren en verbanden leggen. Zo kom ik snel tot de kern. Door mijn proactieve, positieve en oplossingsgerichte karakter kan ik mensen inspireren, enthousiasmeren en resultaten boeken.

Wat de klant krijgt

Reflectie, ondersteuning en coaching vormen de kern van mijn loopbaan, gesteund door een breed scala aan succesvol afgeronde, geaccrediteerde opleidingen zoals NLP (van Practitioner tot Master en Internationaal Trainer), loopbaancoaching, en geregistreerd vertrouwenspersoon. Ook ben ik gecertificeerd voor de Talent Motivatie Analyse-tool die ik vaak gebruik. Mijn ervaring strekt zich uit van directieniveau in zowel de profit- als non-profitsector, tot zelfstandige binnen het onderwijs, waar ik leidinggaf aan Onderwijs Ondersteunend Personeel. Ik werk op individueel en op teamniveau.

Waarom ScoliX

Menselijk gedrag heeft mij altijd geïnteresseerd en is de rode draad in mijn loopbaan. Naast management- en bedrijfskunde ben ik mij binnen de profit en non-profit steeds meer gaan richten op het ontwikkelen van mensen en organisaties. Ik wil voor een opdrachtgever en kandidaat het goede kunnen doen en van waarde kunnen zijn. Bovendien vind ik gelijkwaardigheid heel belangrijk, en het samen-gevoel. Al deze dingen vind ik elke dag opnieuw bij ScoliX!

Buiten ScoliX om

Ik word heel blij van mensen en gezelligheid; ik vind het fijn als iedereen het naar de zin heeft! Zuid-Italië is mijn favoriete bestemming; de oude steden, smalle straatjes, de zon, de mensen, de specifieke geur en het lekkere eten… Heerlijk! Oh, en mijn guilty pleasure is friet! Dik, dun, je kan me ervoor wakker maken. Graag wel met Zaanse mayo!

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?