Wim de Boer

Docent Bestuurskunde en Overheidsmanagement - Haagse Hogeschool
torso profielfoto win de boer

Wim is sinds 1992 actief in het onderwijs, voornamelijk in het hbo. Deze sector fascineert me nog steeds en je raakt er letterlijk nooit uitgeleerd.

In eerste instantie was Wim vooral betrokken bij vernieuwingsprojecten rond lerarenopleidingen, daarna lag het accent op kwaliteitszorg. Door zijn werk bij de HBO-raad, NQA en NVAO zag hij in visitatie- en accreditatietrajecten een breed palet van opleidingen en een nog breder palet van best practices. Én mooie voorbeelden van opleidingsteams die zich inspannen hun studenten naar een waardevol diploma te begeleiden.

Daarna werkte hij vele jaren binnen hogescholen: samen met opleidingen en opleidingsteams werken aan het ontwikkelen, versterken en verantwoorden van kwaliteit. Een belangrijke vraag daarbij is: Hoe kun je sturen en verantwoorden in een complexe onderwijsorganisatie met ruimte voor professionaliteit aan de basis én zichtbare en bespreekbare resultaten.

Wim maakt tegenwoordig zijn ervaring te gelde als Docent Bestuurskunde en Overheidsmanagement bij de Haagse Hogeschool. Eerder was hij daar beleidsmedewerker Onderwijs en Kwaliteit aan de Faculteit Bestuurskunde, Recht en Veiligheidskunde.

De Raad van Inspiratie van ScoliX noemt hij een verrijkende en inspirerende manier om te reflecteren, verdiepen en verbinden in een relaxte setting. En daar draagt hij graag aan bij.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?