Thijs Conijn

Sr. consultant & partner

“Aandacht en van toegevoegde waarde zijn. Dat zijn mijn kernwaardes en deze zie je terug in ons contact en mijn werk voor jou als opdrachtgever. Of het nu gaat om de werving van een bestuurder, de bemiddeling van een interim business controller of een omvangrijk onderzoek dat zich richt op alle lagen van de organisatie. Je kan rekenen op een kritische, nuchtere sparringpartner met brede kennis en ervaring. Wil je weten wat ScoliX of ik voor jou kan betekenen? Neem dan contact met mij op.”

portret thijs conijn

Mijn functie bij ScoliX

Goedendag! Als partner en MT-lid hou ik mij binnen ScoliX bezig met strategie, kwaliteitsbeleid en de brede bedrijfsvoering. Als consultant begeleid ik wervings- en selectietrajecten, zoek ik de juiste interimmer voor jou en doe ik onderzoek op bestuurs- en/of locatieniveau. Mijn onderzoeksgebieden omvatten thema’s als strategically aligned behaviour, intern ondernemerschap, sociale veiligheid, verandermanagement en evaluaties Raad van Toezicht. Mijn expertise is breed, van regulier onderwijs tot speciaal onderwijs, IKC-vorming, (netwerk)governance en bedrijfsvoering.

Het resultaat van mijn werk

Ik ga voor een duurzame bemiddeling, organisatieverandering en het opbouwen van een sterke relatie; een kandidaat die past bij jouw organisatie, een helder en praktisch rapport waarmee je de volgende stappen kunt zetten of een interimmer die met kennis van zaken de opdracht tot een goed einde brengt. Zo voel je je als opdrachtgever gezien en gehoord, gesteund en ontzorgd. Samen werken we aan het uiteindelijke resultaat: ‘Goed geleid onderwijs’.

Mijn kracht

Passie voor het onderwijs, betrokkenheid en resultaatgerichtheid. Of je nu opdrachtgever bent of kandidaat, ik sta graag voor je klaar. Als neutrale tussenpersoon krijg je altijd het eerlijke verhaal. Mijn transparante procedures en onderzoeksrapporten benoemen niet alleen de successen, maar ook de aandachtspunten. Ik help anderen door andere perspectieven aan te reiken, waarin oplossingen als vanzelf verschijnen.

Wat de klant krijgt

Wanneer je met mij in zee gaat, krijg je een nuchtere West-Fries met een eerlijk verhaal. Als kritische sparringpartner met gedegen theoretische kennis én praktijkervaring ben ik jouw gesprekspartner op nagenoeg elk bestuurlijk thema. Dat kan soms schuren of confronterend zijn, het gaat daarbij altijd om de zaak of de taak en nooit op de persoon. Vanuit mijn betrokkenheid bij jou en jouw organisatie en mijn analytisch vermogen, kan ik snel schakelen en jou de juiste hulp bieden.

Waarom ScoliX

Na mijn carrière als onder andere (meerscholen)directeur in het SBO en SO, koos ik voor ScoliX. Hier gaat het niet om targets of geld, maar om écht van betekenis zijn en een bijdrage leveren aan goed onderwijs. Bij ScoliX werk ik met fantastische collega’s die elk op hun eigen gebied expert zijn. Iedereen is van toegevoegde waarde, en dat maakt ScoliX zo bijzonder.

Buiten ScoliX om

Geniet ik van mijn tijd met mijn vrouw en twee dochters. Of het nu gaat om gezinsactiviteiten, een uitje met vrienden, sporten, motorrijden of een rockconcert, ik zoek altijd naar momenten waarop mensen blij zijn en van het leven genieten.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?