Sandra Rodgers

Sr. consultant/recruiter

“Van gegevens informatie maken. Binnen het onderwijs heb je namelijk allerlei data, maar daar moet je nog iets mee doen. Wat zeggen alle gegevens van die kinderen? Als bijvoorbeeld op elke onderwijskaart hartstikke positief wordt gescoord, vraag jezelf dan af: ‘Wat is het dat die score zo goed maakt?’ Alleen data verzamelen is niet genoeg; je moet kijken naar wat je ermee kunt.”

Torso profielfoto van sandra rodgers

Mijn functie bij ScoliX

Op het gebied van werving en selectie ben ik de verbinder tussen kandidaat en opdrachtgever. Daarnaast richt ik me op allerlei structuren binnen de kwaliteitszorgsystematiek voor het funderend onderwijs. Scholen willen hun onderwijskwaliteit op orde. Om dat te toetsen, is een aantal systemen ontwikkeld, zoals de kwaliteitskaarten. Omdat veel organisaties blijven steken bij enkel de afname, begeleid ik bij het analyseren van de resultaten hiervan.

Het resultaat van mijn werk

Op gebied van recruitment is dat simpel gezegd: de beste match. Ik vind het echt belangrijk dat ik de persoon vind die het beste past op de functie, binnen de organisatie waarvoor ik werf. De opdrachtgever kan dan verder met zijn eigen ontwikkeling: in welke fase zit deze organisatie, en wat is daar nu nodig? De kandidaat krijgt van mij een goede, integere begeleiding naar een nieuwe baan. Daarbij laat ik diegene niet los en dat stelt gerust.

Mijn kracht

Vanuit mijn opgedane ervaring heb ik ongelofelijk veel directeuren, bestuurders en teams gesproken en beoordeeld. Daarom ben ik in staat om aan te geven waar het wel en niet goed gaat, als het gaat om de juiste persoon op de juiste plek. Binnen een organisatie kijk ik naar hoe transparant de besluitvorming is, hoe professioneel de kwaliteitscultuur is, en naar planmatig-, doelgericht- en resultaatgerichtheid. Bij mij staat er één vraag centraal: ‘Waarom doe je dat en wat heeft het kind daaraan?’

Wat de klant krijgt

Mijn stijl kenmerkt zich door een dosis humor en een recht-door-zee mentaliteit. Ik speel geen spelletje of toneelstukje en breng alles met een Sandra-sausje: straight forward, niet om de hete brei heen draaiend en altijd gericht op verbetering en oplossing. De duurzame en langdurige oplossing welteverstaan. Want als je gaat voor quick fix, doet het probleem zich later in verhevigde vorm opnieuw voor. Dat wil ik voor zijn!

Waarom ScoliX

De liefde voor het onderwijs zit bij ons in de familie. Ik wist daarom al vroeg dat ik die kant op wilde, en diverse banen leidden mij uiteindelijk naar mijn functie van Inspecteur bij de Onderwijsinspectie. Deze positie heb ik 23 jaar uitgeoefend. Daarna werd ik Directeur Onderwijs & Kwaliteit bij een bestuur van 25 scholen. En nu werk ik bij ScoliX. Dat ik werving- en selectieprocessen mag begeleiden, vind ik zo ongelofelijk leuk! En met mijn consultancywerk hoop ik een bijdrage te leveren aan de kwaliteit op RvT- en bestuursvlak.

Buiten ScoliX om

Ik hou van wandelen in de natuur, luisterend naar een podcast of muziek. Dan luister ik naar alles; van de Matthäus-Passion tot Lizzo of hardrock. Ballet vind ik ook prachtig; elke winter ga ik naar Het Zwanenmeer en De Notenkraker. Verder ben ik graag thuis. Omdat mijn man is gestopt met werken, is het daar tegenwoordig extra gezellig!

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?