René van Harten

Toezichthouder primair onderwijs
portert rene van harten

René is zeer ervaren in het onderwijs. Hij rondde in 2021 zijn afwisselende onderwijsloopbaan van 44 jaar af, maar zijn motto "Onderwijs kan niet anders dan een lerende organisatie zijn" is nog onverminderd van kracht.

René is nog steeds actief als toezichthouder in het primair onderwijs. Op zijn 15e wist hij al dat hij leraar in het speciaal onderwijs wilde worden. Na 9 jaar voor de klas werd René directeur en vervolgens directeur onderwijs van 6 scholen in het onderwijs aan dove kinderen en kinderen met communicatieproblemen.

Ook was René meer dan 20 jaar actief als bestuurder in het primair onderwijs. Vanaf de oprichting maakt hij 4 jaar lang deel uit van het bestuur van de PO-Raad. Zijn oog bleef altijd gericht op het primaire proces. Werken aan een levend systeem dat goed is toegerust om kinderen de wereld in te leiden waar zij vervolgens hun eigen unieke bijdrage aan gaan leveren.

Kwaliteit van onderwijs is gebaat bij een diep doordachte gedeelde visie waarbij de diversiteit in de Raad van Inspiratie heel verrijkend werkt.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?