Marieke Huber

Coördinator Oekraïne/Nieuwkomeronderwijs Noord- en Zuid-Holland voor Ministerie van OCW
portret marieke huber

Kinderen van nieuwkomers snel op het juiste niveau onderwijs bieden.

Marieke Huber werkt als Coördinator Oekraïne/Nieuwkomeronderwijs Noord- en Zuid-Holland voor het Ministerie van OCW. Ze heeft veel contact met schoolbesturen, met po, en vo-scholen die schakelklassen aanbieden, met het COA en met gemeentes. Inmiddels zijn er 18.000 Oekraïense kinderen in het Nederlandse onderwijs opgenomen.
Eerder werkte  Marieke al op het ministerie als senior adviseur/accountmanager leerlingendaling voortgezet onderwijs, maar ze wilde -voor haar- betekenisvoller werk doen. En dat heeft ze in het nieuwkomeronderwijs gevonden. Zorgen dat onderwijs voor kinderen van nieuwkomers van de grond komt, geeft haar veel energie.

Ook begeleidde Marieke diverse (regionale) arbeidsmarktprojecten voor meer en betere leraren. En ze zette onder de vlag van CAOP netwerken van schoolbesturen en lerarenopleidingen in het primair en voortgezet onderwijs op. Marieke was projectleider Innovatie Impuls Onderwijs, waar scholen werden uitgedaagd experimenten te bedenken om met minder leraren een betere onderwijskwaliteit te realiseren. Voordat Marieke bij het ministerie OCW in dienst trad, was ze ambtelijk secretaris/fondsmanager van Voion, het arbeidsmarktfonds voor het voortgezet onderwijs.

Marieke raakt geïnspireerd door gedreven en bevlogen ‘wereldverbeteraars’. Ze geeft graag wat van hun positieve energie door en is blij als het lukt om verbinding tot stand te brengen die de wereld weer een stukje leuker en beter maakt.

Lees het interview met Marieke over het voorzitterschap

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?