Marcel van der Linden

Sr. consultant/recruiter

“Betekenis loont altijd. Dat is mijn motto. Ik probeer altijd kandidaten of interim-managers aan te dragen die betekenis aan de organisatie gaan leveren. Die van toegevoegde waarde kunnen zijn. Ik zorg ervoor dat mensen op een passende plek terecht komen, waar ze gelukkig zijn en het verschil kunnen maken. Dat is mijn ambitie en drive; dat werk betekenisvol is en dat je van toegevoegde waarde kan zijn.”

portret marcel van der linden

Mijn functie bij ScoliX

Hallo! Mijn grootste focus ligt op werving en selectie, en bemiddeling van interim-management. Daarbij richt ik me met name op bestuurlijke functies, het VO en strategische ondersteuning. Denk aan personele, financiële en onderwijsinhoudelijke staffuncties. Bij consultancy richt ik me vooral op inrichtingsvraagstukken van onderwijsorganisaties en regie op onderwijskwaliteit. Daarnaast begeleid ik (startende) leidinggevenden op gebied van organisatieontwikkeling en sturingsvraagstukken.

Het resultaat van mijn werk

Mijn werk resulteert in de juiste kandidaat op de juiste plek. Ik kijk naar wat op dat moment noodzakelijk is: Waar staat een school of bestuur in diens ontwikkeling? Wat voor type ondersteuner is daar nodig? Door mijn heldere adviezen en scherpzinnige analyses, profiteren school en kandidaat van een duurzame bemiddeling. Ik ontzorg opdrachtgevers en breng de juiste kwaliteit, competenties en vaardigheden. Daar is de (school)organisatie bij gebaat en dit leidt tot succesvolle resultaten.

Mijn kracht

Ik maak makkelijk contact met mensen en heb een positieve levensinstelling. Met mij hoeft er geen barrière overwonnen te worden; het gesprek loopt vlot en mensen voelen zich bij mij op hun gemak. Ik creëer een ontspannen en vertrouwelijke sfeer. Door goed te luisteren en door eerlijk, respectvol en oprecht met mensen om te gaan, geef ik een goede analyse en spiegel ik reëel. Dan krijg ik terug: “Ik voel me gehoord en gezien, dit is de plek waar ik hoor.” Daar krijg ik energie van.

Wat de klant krijgt

Ik heb een brede en lange staat van dienst binnen verschillende typen onderwijs en functies; van regulier tot voortgezet en speciaal onderwijs, en van docent tot het college van bestuur. Mede daardoor kan ik makkelijk schakelen en bouwen. Ik ken de vraagstukken en verschillende onderwijstypen. Ik kan goed mensen lezen en kandidaten op de juiste manier koppelen aan (interim-)vacatures; ik luister naar wat diegene wil en kan dus ook die uitdaging bieden. Zo creëer ik een win-win situatie; de opdrachtgever is op zijn beurt tevreden met de juiste kandidaat.

Waarom ScoliX

Ik vind het fantastisch om met mensen te werken en daar betekenisvol aan te mogen bijdragen. Ik werk nu ruim 30 jaar in het onderwijs, waarvan de laatste jaren bij ScoliX. Ik heb een master in onderwijskunde en speciaal onderwijs gedaan: innovatie, veranderings- en ontwikkelingsvraagstukken zijn mijn specialisaties. Verder kan ik zaken makkelijk relativeren, mensen goed in hun kracht zetten en problemen reduceren tot de juiste oplossingen. Dat komt in mijn huidige werk allemaal samen.

Buiten ScoliX om

Ik ben ‘bourgondisch’ katholiek; ik houd van theater, kunst, reizen en culinair eten. Ik geniet van het leven, van stilstaan en van kwaliteit snuiven. Italië is mijn favoriete vakantieland en ook fotograferen is een passie van me; ik heb een eigen fotostudio. Ik geef mensen graag een bijzondere avond door hen van hun mooie kant laten zien!

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?