Inge Haan

Sr. consultant & directeur

“Goed geleid onderwijs begint bij zelfkennis. Gaat een opdrachtgever met mij werken, dan krijgen ze iemand die betrokken, analytisch en no-nonsense is. Ik focus mij daarbij niet alleen op de inhoud, maar ook op de proceskant én de menskant, vanuit een geïnteresseerde, open en deskundige blik.” 

Torso profielfoto van inge haan

Mijn functie bij ScoliX 

Goedendag! Binnen ScoliX heb ik twee rollen; managing partner en consultant. Als managing partner coördineer ik werkzaamheden en processen, als ondernemer en MT-lid houd ik mij bezig met strategie en kwaliteitsbeleid. Als consultant ben ik werkzaam op onze drie diensten: bemiddeling van interim leidinggevenden, begeleiding van werving en selectie, en advisering van organisaties bij bestuurlijke en leidinggevende vraagstukken.  

Het resultaat van mijn werk 

Mijn werk draagt uiteindelijk bij aan goed onderwijs voor leerlingen. Dat doe ik door te onderzoeken wat nodig is om de juiste match tussen kandidaat en opdrachtgever te maken. Ter illustratie: ik heb een interim-directeur bemiddeld die de onderwijskwaliteit van zwak naar voldoende heeft gebracht. Of een ander voorbeeld; een praktijkcase waar ik aan gewerkt heb. Daar bemiddelde ik een bestuurder, die zorgde voor meer verbinding en een meer planmatige en professionele werkwijze. Zo verhoogde diegene de kwaliteit van het onderwijs. 

Mijn kracht 

Om welke dienst het ook gaat, ik begin altijd met het onderzoeken van de context van de organisatie. Door mijn analytisch vermogen, kennis en ervaring, heb ik dit snel in beeld. Daardoor kan ik snel tot de kern komen. Vanuit daar werk ik verder. Of het nu gaat om de juiste interimmer bij de opdracht, de juiste kandidaat bij een toezichthoudende of bestuurlijke functie, of een ontwikkeltraject op het gebied van leiderschap.  

Wat de klant krijgt 

Met mij krijg je iemand die betrokken is en kwaliteit levert. Ik ben intrinsiek geïnteresseerd in en gemotiveerd om de organisatie verder te helpen. Daarbij stel ik de vraag: wat kan ik bijdragen om deze organisatie te helpen? Ik zoek dan een passende oplossing, zodat men daar mee verder kan. Mijn leergang interventiekunde komt daarbij goed van pas. Verder ben ik gediplomeerd trainer/coach en heb ik een master Bestuurskunde, met als afstudeerrichting: governance binnen samenwerkingsverbanden. 

Waarom ScoliX 

Voordat ik bij ScoliX begon, was ik werkzaam als directeur, interim-directeur en trainer in het primair onderwijs. Ik heb een andere achtergrond, maar wilde als kind eigenlijk juf worden. Vanaf het moment dat mijn kinderen naar school gingen, was ik daar dan ook overal bij betrokken. Toen dacht ik: ik wil hier mijn werk van maken. Zo ben ik als zij-instromer toch in het onderwijs terechtgekomen. Ik heb mezelf sindsdien steeds ontwikkeld; ik ben best ambitieus en houd van afwisseling in mijn werk. Zodoende kwam ik bij ScoliX terecht. En we hebben echt een gaaf team: ontwikkelgericht en met hart voor het onderwijs. 

Buiten ScoliX om 

Ben ik niet aan het werk, dan ben ik vaak aan het klussen. Geloof het of niet, maar thuis ben ik echt de klusser. Verder hou ik van fietsen, buiten in de zon een terras pakken en ga ik graag met vrienden weg of uit met mijn kinderen en kleinkinderen! Ik geniet ook van kamperen, motortourtochten en lekker uit eten. 

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?