Jeltje Dijkstra

consultant/recruiter

“Professionele samenwerking als basis voor kwaliteit.”

Jeltje is een ervaren adviseur op onderwijsgebied.

Ze houdt zich onder meer bezig met vraagstukken rond governance en professionalisering van het bestuur. Ze kijkt naar onderwijsorganisaties vanuit de verhoudingen tussen school/directeur, bestuurder(s) en toezichthouders. Als iedereen zich bewust is van zijn rol en tegelijkertijd vanuit zijn eigen kwaliteit bijdraagt, functioneert de organisatie in haar ogen het best. Jeltje vindt het daarom belangrijk dat betrokken partijen in gesprek zijn over waar de organisatie naar toe moet en de verdeling van taken en verantwoordelijkheden.

In werving en selectie heeft ze oog voor mensen en hun omgeving. Jeltje kent het belang van de juiste kandidaat op de juiste plek. Zoals de directeur is, is de school. Als de bestuurder open en transparant is, is de organisatie dat ook. Als leidinggevende heb je een voorbeeldrol. Wat je uitstraalt en voorleeft, krijg je terug.

Vanuit haar pedagogische en sociologische achtergrond vindt Jeltje het belangrijk gesprekspartner te zijn voor haar opdrachtgevers en hecht ze waarde aan authenticiteit. Ze weet vanuit concepten de vertaalslag te maken naar de praktijk.

Meer informatie? Neem contact op

Bent u als (leidinggevend) onderwijsprofessional benieuwd naar de ontwikkelingen op uw vakgebied? Of bent u gericht of oriënterend op zoek naar een volgende stap?